Κυβέρνηση: Απόλυτη επιτυχία το ταξίδι στην Κίνα

"Απόλυτα επιτυχημένο" θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το ταξίδι του πρωθυπουργού και άλλων μελών της κυβέρνησης στο Πεκίνο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με το ταξίδι από το κόμμα της Κουμουνδούρου: "υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του", αναφέρει η πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, σημαντικά ήταν τα οφέλη για τον τουρισμό καθώς ο πρόεδρος της Κίνας του είπε στον κ. Σαμαρά ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδεύσουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια. “Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας” σχολιάζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. Θα γυριστεί μάλιστα και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς είναι ο δεύτερος Ευρωπαίος ηγέτης, μετά το Φρανσουά Ολάντ που συναντάται με τη νέα κινεζική ηγεσία που ανέλαβε τα ηνία της χώρας πριν από λίγους μήνες και μέχρι το 2020.