Η… ρελάνς του Αλέξη Τσίπρα

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης της Κυβέρνησης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ειδικά μετά το όσα διημείφθησαν προχθές το βράδυ στη Βουλή. Στην Κουμουνδούρου είναι σφόδρα ενοχλημένοι από την "ανοίκεια" όπως λένε επίθεση στον Α. Τσίπρα του Ευαγγ. Βενιζέλου η οποία προφανώς ήταν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Γι' αυτό κι επιλέγουν τη γραμμή της σκληρής αντιπαράθεσης προσωπικά με τον Α. Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες μέσα σε λιγότερο από 10 ώρες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού προκειμένου να χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες εργαζομένων όπως αυτή της ΒΙΟΜΕΤ, υπέρ της αλλαγής του πτωχευτικού κώδικα ώστε να μη μπορούν οι επιχειρηματίες να πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους, να βγάζουν  τα χρήματά τους έξω και να παρατούν τους εργαζόμενους στο έλεος της τύχης τους, προέτρεψε  τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην επένδυση στις Σκουριές να διεθνοποιήσουν τον αγώνα τους για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και υποσχέθηκε πως όταν έρθει ο ίδιος και το κόμμα του στην εξουσία θα διεξάγει δημοψήφισμα στην περιοχή για τα θέμα, ενώ ζήτησε το μετρό της Θεσσαλονίκης να γίνει αλλά με σεβασμό στην ιστορία της πόλης.

Παράλληλα στάθηκε και τυχερός αφού δεν θα μπορούσε να διαλέξει καλύτερη συγκυρία από το να μιλά στο αμφιθέατρο του δημοτικού μεγάρου Θες/νίκης και την ίδια μέρα ο πρώην Δήμαρχος της πόλης και εκλεκτός της ΝΔ να έχει καταδικαστεί σε ισόβια για υπεξαίρεση των χρημάτων του Δήμου. Φυσικά ούτε αυτή την ευκαιρία άφησε να πέσει κάτω  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέθηκε και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο στον Πρωθυπουργό, θυμίζοντας περσινή δήλωσή του για την "εντιμότητα' του κ. Παπαγεωργόπουλου. Προηγουμένως κύκλοι της Κουμουνδούρου διέρρεαν στους δημοσιογράφους  τα ερωτήματα του Α. Τσίπρα το προχθεσινό βράδυ στη Βουλή προς τον Α. Σαμαρά τα οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν. Για παράδειγμα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα των αγροτών, για την ανάπτυξη, για τις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις και για τα επικοινωνιακά "χαλκεία" της κυβέρνησης.  Από εδώ και στο εξής, λένε κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, δεν θα αφήνουμε τίποτε να πέφτει κάτω.