Άδωνις: Καμμένος και Πολάκης έφεραν στρατιωτική μπάντα στα γενέθλιά τους

Εξηγήσεις για την αποκάλυψη ζητά ο Αντιπροέδρος της Ν.Δ., με ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με την αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού “Ε” (βασιζόμενη στη μαρτυρία καλλιτέχνη που παρεβρέθη στην εκδήλωση), σύμφωνα με την οποία οι κ.κ. Καμμένος και Πολάκης γιόρτασαν, το περασμένο Σάββατο, τα γενέθλιά τους με τη συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας!

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν επιβεβαιώνει την παραπάνω μαρτυρία, αν επιτρέπεται η παρουσία μιας κρατικής ορχήστρας σε ιδιωτική γιορτή, ποιο είναι το κόστος καθώς και πως καλύφθηκε. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης 

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό  Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Η στρατιωτική μπάντα στα γενέθλια των Υπουργών κ.κ. Καμμένου και Πολάκη;

Πράξη αλόγιστης υπεροψίας που σηματοδοτεί, για μια ακόμη φορά, το μεγάλο ηθικό έλλειμμα που διακατέχει ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης αποτελεί η αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού E (βασιζόμενη στη μαρτυρία καλλιτέχνη που παρεβρέθη στην εκδήλωση) ότι οι κ.κ. Καμμένος και Πολάκης γιόρτασαν το περασμένο Σάββατο τα γενέθλιά τους με τη συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας!

Στο κατώφλι της δυσχερέστερης μνημονιακής περιόδου και εν τω μέσω έντονων κοινωνικοοικονομικών τριγμών τέτοιες πράξεις, που εκφράζονται απόλυτα από την περίφημη αναφώνηση του Κικέρωνος «O tempora! Ο mores!» (Ω καιροί, ώ ήθη!), προκαλούν το κοινό αίσθημα και αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης «πρώτη φορά Αριστερά».

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Επιβεβαιώνετε την παραπάνω μαρτυρία;
  2. Επιτρέπεται η παρουσία μιας κρατικής ορχήστρας σε ιδιωτική εορτή;
  3. Υπήρξε κάποιο κόστος για την παρουσία της στρατιωτικής μπάντας στην παραπάνω εκδήλωση; Αν ναι, ποιο είναι αυτό και πώς καλύφθηκε;

Ο ερωτών βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης,

Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία