Πολυνομοσχέδιο: Εκτός επιτροπών η Χρυσή Αυγή μετά τη χειροδικία Κασιδιάρη

Σύρραξη μέσα στην Ολομέλεια μετά την επίθεση Κασιδιάρη στο Δένδια

Σύρραξη απειλήθηκε μέσα στην αίθουσα που συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής, μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του Νίκου Δένδια.

Μετά την πράξη βιαιότητας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε πως η ΧΑ αποκλείεται από τις επιτροπές για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς, όπως ανέφερε, η παράταξη έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης, μετά το άγριο επεισόδια, τόνισε ότι είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Τη διακοπή της συνεδρίασης, για λίγα λεπτά, μέχρι να βγει από την αίθουσα η Χρυσή Αυγή, ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Μάκης Μπαλαούρας, καθώς ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή από το Σώμα η πρόταση μομφής.