Κουβέλης: Ήταν δικαιολογημένη η καθυστέρηση της αξιολόγησης

"Υπήρχε μια συνεχής, πραγματική διαπραγμάτευση", υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε την καθυστέρηση της αξιολόγησης ο Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας πως ο λόγος για την καθυστέρηση αυτή ήταν ότι έγινε “συνεχής, πραγματική διαπραγμάτευση”.

“Είναι δικαιολογημένη -αν θέλετε- η καθυστέρηση της αξιολόγησης, διότι υπήρχε μια συνεχής, πραγματική διαπραγμάτευση για κρίσιμα ζητήματα -όπως εκτιμώ, τα οποία επιτέλους έτυχαν κάποιας θετικής ρυθμίσεως, κάποια μέτρα τα οποία αναμφισβήτητα έχουν την αρνητική τους βαρύτητα και θα δημιουργήσουν επιβαρύνσεις, ιδιαίτερα σε κάποια στρώματα”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, προσθέτοντας: “Εκτιμώ όμως, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η οποία έχει επέλθει, ανοίγει η συζήτηση και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, για το χρέος”.

Ερωτηθείς αν με τα πλεονάσματα που ζητούν οι δανειστές μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα, απάντησε:

“Νομίζω πως ναι, διότι απομένει η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στο σύνολό του. Με το δεδομένο ότι έχει απορροφηθεί σε ποσοστό 100%, πρέπει τα χρήματα να πέσουν στην πραγματική οικονομία, στην αγορά όπως έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να λέμε.

Να συμφωνήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τι – δεν ήθελαν την αξιολόγηση, δεν ήθελαν τη συμφωνία; Κατά συνέπεια, τι υποστήριζαν και τι υποστηρίζουν; Να μην υπογραφόταν η αξιολόγηση -με όλα αυτά τα οποία περιέχει- και να έφευγε η χώρα από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ειδικότερα από την Ευρωζώνη;”.