Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία θα κλείσει μόνο με ουσιαστικά μέτρα για το χρέος

Η όποια λύση συνδέεται αναπόφευκτα με "ουσιαστικά μέτρα για το χρέος" διαμηνύει ο πρωθυπουργός

Η όποια λύση συνδέεται αναπόφευκτα με "ουσιαστικά μέτρα για το χρέος" διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Εθνος".

Όπως επισημαίνει, «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται" καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, αποχωρώντας χθες από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για συμφωνία μέσα στον Απρίλιο. Ερωτήθεις σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ναι θα έχουμε, αλλά ότι και να σας πω σήμερα είναι πρωταπριλιά, ότι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε».

Έκτακτο Eurogroup, μετά τις 7 Απριλίου “βλέπει” εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.Ο πρόεδρος της Ευρωζώνης εξέφρασε την άποψη ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα - καθώς η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μένει ανοιχτή - έρχεται στην Αθήνα την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα καιτον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.