Και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως πήρε 13η σύνταξη

Υπόνοιες για βουλευτές και άλλων κομμάτων που έχουν λάβει το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους αφήνει ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

Ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Μάκη Μπαλαούρα, παραδέχθηκε σήμερα ότι έλαβε το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους που διανεμήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο λόγος για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ο οποίος έκανε λόγο για “λάθος του συστήματος” και άφησε υπόνοιες για βουλευτές άλλων κομμάτων που ενδεχομένως να έχουν επίσης πάρει τη “13η σύνταξη”.

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είπε: “Ναι, όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, και αυτό είναι το λάθος, πήραν το έκτακτο αυτό επίδομα”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι κατάλαβε πως είχε λάβει το επίδομα αφού ανέκυψε το θέμα με τον Μάκη Μπαλαούρα, “διότι η βεβαίωση αποδοχών που παίρνουμε κάθε φορά από τη Βουλή δεν περιλαμβάνει το τμήμα της σύνταξής μας το οποίο, κακώς κατά τη γνώμη μας, [...] εξακολουθεί να δίνεται και στους βουλευτές”.

Όσον αφορά στις επόμενες ενέργειές του, ο ίδιος διευκρίνισε: “Επικοινώνησα με το υπουργείο Εργασίας, είχα ρωτήσει και νωρίτερα, ότι θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος, μπορεί να γίνει αυτό από το ηλεκτρονικό σύστημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι που δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, γιατί εμείς το ψηφίσαμε και το δώσαμε για να ενισχύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα πρέπει να τα επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα”.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για “σπέκουλα” και “αντιπερισπασμό” και κατήγγειλε στοχοποίηση του Μάκη Μπαλαούρα, σχολιάζοντας: “Στοχοποίησαν έναν άνθρωπο που έχει υποφέρει τα πάνδεινα τον καιρό της χούντας, πολιτικός κρατούμενος ήταν, και ο οποίος ο άνθρωπος τα επέστρεψε όπως ξέρετε τα λεφτά. [...] Το θέμα είναι γενικότερο, και αυτοί που μας εγκαλούν ας ψάξουν στις ίδιες τις γραμμές τους να δουν πόσοι πρώην υπουργοί τους, νυν βουλευτές τους, επειδή είναι συνταξιούχοι, πήραν με αυτόν τον ισοπεδωτικό τρόπο [...] το έκτακτο αυτό βοήθημα, χωρίς να βγάλουν μιλιά”.