Παραπέμπεται ο Χρυσαυγίτης βουλευτής που μοίρασε φυλλάδια σε μαθητές

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται Χρυσαυγίτης βουλευτής, επειδή επιχείρησε να διανείμει υλικό της ΧΑ σε μαθητές που επισκέπτονταν το Κοινοβούλιο.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο βουλευτής, στις 28 Μαρτίου, επιχείρησε να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής πλησίασε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας για να τους δώσει το υλικό που είχε μέσα σε σακούλες. Εντοπίστηκε από τη φρουρά της Βουλής, η οποία του πήρε το υλικό, του επισήμανε ότι απαγορεύεται να προβεί στη διανομή του και του ζήτησε να απομακρυνθεί. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε σήμερα το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.