Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους

Αν και λαμβάνει κανονικά τη βουλευτική του αποζημίωση, πληρώθηκε και το εφάπαξ βοήθημα της 13ης σύνταξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star

Ένας εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεταξύ των... χαμηλοσυνταξιούχων που τον περασμένο Δεκέμβριο έλαβαν το εφάπαξ βοήθημα της “13ης σύνταξης”! Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο κεντρικό του δελτίο ο τηλεοπτικός σταθμός Star, υποστηρίζοντας πως έχει στη διάθεσή του σχετικά έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ του βουλευτή και του συνδικαλιστικού του φορέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, πήρε το εφάπαξ βοήθημα που δόθηκε τον Δεκέμβριο σε όσους λάμβαναν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ, παρά το γεγονός ότι, ως εν ενεργεία βουλευτής, λαμβάνει κανονικά τη βουλευτική του αποζημίωση!

Αυτό που συνέβη είναι ότι, αν και η καταβολή της σύνταξής του έχει φυσικά ανασταλεί πλήρως, λόγω του ότι είναι εν ενεργεία βουλευτής, ο οργανισμός στον οποίο εργαζόταν κατέβαλε στους ασφαλισμένους του ένα επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται. Συνεπώς, το σύστημα που κλήθηκε να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα, διαβάζει τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές και δεν βλέπει ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης.

Πάντως, ο ίδιος ο βουλευτής υποστηρίζει πως θα διαθέσει το εφάπαξ βοήθημα στο ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού του φορέα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τέτοιο επίδομα μπορεί να έχουν πάρει χιλιάδες που δεν το δικαιούνταν και έχει ανασταλεί το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους επειδή έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες.