Τσίπρας: Μητσοτάκης και Γεννηματά επέλεξαν να φυγομαχήσουν

Αιχμές από τον πρωθυπουργό για την απουσία των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή

«Μπορεί κανείς να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν στο φως όλα όσα εσείς κάνατε;» Το ερώτημα αυτό έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τη Νέα Δημοκρατία, κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Αφορμή είχε σταθεί η επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Δένδια, κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αν δεν υπήρχε αλλαγή ηγεσίας το 2015, η συζήτηση για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου δεν θα γινόταν ποτέ, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να φυγομαχήσουν, στηλιτεύοντας την απουσία τους από τη σημερινή συζήτηση.

Ειδικά για τη Φώφη Γεννηματά, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ειρωνευόμενος: «Ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα...».

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ακόμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης πως «όσο θα έχουμε εμείς πλειοψηφία -και θα την έχουμε για πολλά ακόμη χρόνια-, τίποτε δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι το τέλος», ενώ σε σύντομη παρέμβαση-απάντηση προς τον Νίκο Δένδια ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσει η σημερινή κυβερνώσα παράταξη, «και μέχρι τότε δεν θα πέσει τίποτε κάτω».