Θεοδωράκης: Κάναμε τη χρεοκοπία μας εμφύλιο πόλεμο

"Όλοι θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί"

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να κλείσει την αξιολόγηση αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Υπάρχει μια αμηχανία τι θα πει στο κόμμα, τι θα πει στους πολίτες καθώς τους έχει υποσχεθεί διαφορετικά πράγματα αλλά νομίζω θα κλείσουν την αξιολόγηση ξέροντας ότι το εναλλακτικό σενάριο θα είναι πολύ δραματικό και για τους ίδιους και για τη χώρα» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεόραση του «Ε» και τη Φαίη Μαυραγάνη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέδωσε τις καθυστερήσεις στο ότι το επιτελείο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαρτίζεται από ανθρώπους του κομματικού σωλήνα και όχι από ανθρώπους της δουλειάς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην ξέρουν πώς να τελειώσουν τη δουλειά.

Αναφερόμενος στην άτυπη στάση πληρωμών στην οποία έχει προβεί η κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε έγκλημα. «Υπογράψαμε ένα μνημόνιο για να μας δίνουν λεφτά, να πληρώνουμε τα ομόλογα και να μην τα στερούμε από την αγορά αλλά τώρα κάνουμε το ακριβώς ανάποδο» είπε, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται με αυτόν τον τρόπο για να έχει χρήματα «καβάτζα» και προσέθεσε ότι το Δημόσιο έχει γίνει ο χειρότερος αποπληρωτής.

Σχετικά με το γιατί η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα μνημόνια ο επικεφαλής του Ποταμιού παράφρασε μια ιστορική φράση λέγοντας «είναι οι πολιτικοί, ηλίθιε». Και εξήγησε: «Οι πολιτικοί των άλλων χωρών συνεννοήθηκαν μεταξύ τους αλλά εμείς κάναμε τη χρεοκοπία εμφύλιο και αντί να συνεννοηθούμε και να φύγουμε από την κρίση, κάνουμε απλώς εκλογές». Παράλληλα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Σε αυτή τη χώρα όλοι βιάζονται να γίνουν Πρωθυπουργοί» και αναρωτήθηκε: «Προέχουν τα εκλογικά τμήματα και οι κάλπες ή το να κλείσει η αξιολόγηση;».

Μιλώντας για το πώς θα πάει μπροστά η χώρα επεσήμανε ότι: «Χρειαζόμαστε μια μεγάλη κοινωνική συναίνεση. Αυτό που έλεγε το Ποτάμι συνωμοσία του καλού που θα ξεπεράσει τα πλαίσια των παλιών κομμάτων. Ο καθένας στο κόμμα του αλλά να συνηγορήσουμε όλοι στις 5 προτεραιότητες μιας καινούργιας κυβέρνησης».