Η Κυβέρνηση κατηγορεί τους δανειστές ως… αντιμνημονιακούς

Τζανακόπουλος: Να σεβαστούν όσα υπέγραψαν στο MOU

Στους δανειστές ρίχνει την ευθύνη η κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, αφού "δε σέβονται το MOU (μνημόνιο) που υπέγραψαν", ενώ ταυτόχρονα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έγινε δέκτης αιτήματος από τους δανειστές, να ψηφίσει τα μέτρα και η αντιπολίτευση.

«Η συμφωνία δανειστών και ελληνικής δημοκρατίας διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η ευθύνη ανήκει και στους δανειστές. Οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την ελληνική δημοκρατία».

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας» επεσήμανε.

Ο κ. Τζανακόπουλος περιέγραψε ως στόχο την συνολική συμφωνία μέσα στον Απρίλιο.

Όπως είπε μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις έως τον Αύγουστο του 2018 μεταρρυθμίσεις και την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019, ακολουθεί η συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Προτείναμε και έγινε αποδεκτό, οι διαβουλεύσεις να συνεχιστούν στις Βρυξέλλες καθώς οι διαφορές δεν είναι τεχνικού αλλά πολιτικού χαρακτήρα» ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η ΝΔ δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι δεν θα στηρίξει την συμφωνία. Επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς κριτική ή αλλιώς, σε "τζάμπα μαγκιά". Φροντίζει να υπενθυμίζει την προθυμία της στους πιο ακραίους εκ των δανειστών. Καμιά φορά δε, ζητάει και "τόσα και άλλα τόσα μέτρα"».

 

Τζανακόπουλος: Σεξιστικό το σχόλιο του Ντάισελμπλουμ

Πλήρως άστοχη χαρακτήρισε τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για όσα είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, ότι οι χώρες του Νότου ξόδεψαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες απάντησε: «Αν αληθεύει η δήλωση είναι πλήρως άστοχη. Υιοθετεί στερεότυπα Βορρά-Νότου και στρώνει το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις. Για να μην αναφερθούμε στη σεξιστική χροιά του σχολίου».