Φορολογία των βουλευτών από το πρώτο ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Θα υποχρεούνται να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα το κινητό τους, τα καύσιμα τους κ.ά. για να ελέγχονται οι δαπάνες τους

Φορολογία των βουλευτών από το πρώτο ευρώ και άλλα μέτρα περιλαμβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εξομοιώσει τη φορολόγηση των βουλευτών με τους πολίτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ, θα μπει σοβαρό ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές των βουλευτών, αφού θα χάσουν την απαλλαγή για το 25% του εισοδήματός τους που ισχύει μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα δαπάνες όπως: το λογαριασμό του κινητού τους τηλεφώνου, τις βενζίνες, τα εισιτήρια μέσων μεταφοράς και τα έξοδα γραφείου τους, προκειμένου να μπορούν να ελέγχονται αποτελεσματικά οι δαπάνες τους.

Όπως ανέφερε για το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, "δεν μπορεί η επιβάρυνση των πολιτών να είναι διαφορετική από την επιβάρυνση των πολιτών αυξημένης ευθύνης, όπως είναι οι βουλευτές”.

“ Δεν μπορεί δηλαδή το αφορολόγητο να πέσει στο επίπεδο που λένε τα σενάρια και ταυτόχρονα να υπάρχει το αφορολόγητο του 70% για τους βουλευτές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.