Γεννηματά: Από χθες είμαστε τρίτο κόμμα στη Βουλή, σύντομα και στο λαό

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεπέρασε σε κοινοβουλευτική δύναμη τη Χρυσή Αυγή

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση
Γεννηματά: Από χθες είμαστε τρίτο κόμμα στη Βουλή, σύντομα και στο λαό

Tην ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πλεόν το τρίτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Κουτσιούκου από τη Χρυσή Αυγή, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Αποστολή στου Δελφούς: Γιώργος Λαμπίρης

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα το κόμμα της θα είναι και τρίτο κόμμα «στο λαό» όπως ανέφερε, ενώ τόνισε ότι «ουσιαστικά εμείς είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή».

Για το θέμα της αξιολόγησης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όσο ο χρόνος περνάει, το κόστος είναι μεγάλο για τη χώρα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το βάρος των μέτρων πέφτει στη μεσαία τάξη που βλέπει ότι τα κεκτημένα της αμφισβητούνται. «Εμείς αυτό που είπαμε δεν είναι “κλείστε την αξιολόγηση”, τους είπαμε “παραιτηθείτε”», σημείωσε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Στο ερώτημα εάν αντέχει ο τόπος εκλογές, είπε, ότι «εμείς ζητήσαμε μία άλλη κυβέρνηση, με έναν άλλο πρωθυπουργό, με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επιβάλλει το διχασμό».

«Υπό αυτούς τους πολιτικούς συσχετισμούς κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν μπορεί να υπάρξει γιατί το εμποδίζουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το 2015 όταν στηρίξαμε τη χώρα και όχι την κυβέρνηση είπα στον κύριο Τσίπρα να αξιοποιήσει τη στήριξη που είχε από τα 5 κόμματα και να μην πάει σε εκλογές, αλλά να σταθεροποιήσει τον τόπο. Του ζήτησα μάλιστα να κάνει μία ομάδα διαπραγμάτευσης και δεν με άκουσε. Δεν αξιοποίησε την τεράστια δύναμη που είχε εκείνη τη στιγμή».

Η Φώφη Γεννηματά πραγματοποίησε άνοιγμα προς την Αριστερά καθώς και προς τους διαφυγόντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση. Οι κουτοπονηριές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανέναν. Εμάς μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί με το χώρο της Αριστεράς και με τους ανθρώπους που παραπλανήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχει ένας εναλλακτικός δρόμος. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά».

 

 

 

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.