Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Τι θα πει στην «Ώρα του πρωθυπουργού»

Ενημέρωση στην εθνική αντιπροσωπεία για την πορεία της διαπραγμάτευσης θα παράσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τις 10 το πρωί, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει και θα εξηγήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, απόρροια της οποίας είναι η έλευση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών μετά την Καθαρά Δευτέρα, με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι έχει μεσολαβήσει η τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τα βήματα προς τη συμφωνία που έχουν κάνει τα δύο συγκεκριμένα μέρη (ελληνική κυβέρνηση και ΔΝΤ). Εναπόκειται συνεπώς στη γερμανική πλευρά να κάνει με τη σειρά της σαφή βήματα ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και ως προς το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ζητά αναλυτική ενημέρωσης για τα μέτρα επιβάρυνσης του ελληνικού λαού.