Μίλησε στο τηλέφωνο με τον Γιούνκερ ο Τσίπρας

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρωθυπουργό.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του κ. Γιούνκερ με όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, όπου το βασικό θέμα που θα συζητηθεί είναι το μέλλον της Ευρώπης.

Εξάλλου, ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν ότι η χρονική στιγμή της επικοινωνίας Τσίπρα-Γιούνκερ, την επομένη του Eurogroup που αποφάσισε την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και την παραμονή της επίσκεψης του κ. Γιούνκερ στο Βερολίνο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Εν τω μεταξύ, οι βασικές πολιτικές αρχές της χθεσινής συμφωνίας απασχόλησαν την 4ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος να ενημερώνει τα μέλη της Π.Γ. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη της Π.Γ. απασχόλησαν επίσης τα αντισταθμιστικά μέτρα, πώς ειδικότερα, αυτά θα ισοφαρίζουν τις επιβαρύνσεις.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί.