Θεοδωράκης: Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων

"Καλούμε την κυβέρνηση να μη χάσει το Φλεβάρη", τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Καλούμε την κυβέρνηση να μη χάσει το Φλεβάρη, να μην χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση του Μάρτη, να μην μπει η Ελλάδα στη δίνη των εκλογικών αναμετρήσεων Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του σήμερα στο Στρασβούργο με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι μένουν μόνο λίγες μέρες και για άλλη μια φορά το Ποτάμι ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα των στιγμών.

«Το τυχοδιωκτικό σενάριο της καθυστέρησης που συζητούν κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να απαιτεί παράλογα μέτρα, αλλά να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Αυτό συζητήσαμε και με τον κ. Μοσκοβισί, ο οποίος διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές ένα σημαντικό ρόλο. Και η δική του άποψη, χωρίς βέβαια να μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του, είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποδεχτεί τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική ανάπτυξη και να μην επιμένει σε αριθμούς και προβλέψεις που και στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί λανθασμένες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση σπατάλησε για άλλη μια φορά πολύτιμο χρόνο και τώρα η χώρα βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.