Καμμένος: Τελείωσε, δεν παίρνουμε άλλα μέτρα

Η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς, υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας

Απέρριψε κατηγορηματικά τη λήψη νέων μέτρων στην οικονομία, όπως μείωση μισθών και συντάξεων, ο Πάνος Καμμένος. Όπως είπε «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα» ενώ χαρακτήρισε παράλογη και αντίθετη προς το ευρωπαϊκό δίκαιο την απαίτηση των θεσμών για νομοθέτηση μέτρων για το 2018.

«Η κυβέρνηση εφάρμοσε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 επιτυχώς. Ώρα των δανειστών να τα εφαρμόσουν» είπε ο κ. Καμμένος μιλώντας στο ΣΚΑΙ ενώ τόνισε πως υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των δανειστών αλλά και στο εσωτερικό της Γερμανίας: «ΔΝΤ και Γερμανία ζητούν διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους τι θα γίνει», επεσήμανε.

«Η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς»

Σχολιάζοντας τις απειλές της Τουρκίας μετά το ΟΧΙ στην έκδοση των 8 Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Σχολιάζοντας τις απειλές της Αγκύρας για ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων αλλά και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου δήλωσε ότι η Τουρκία «έχει εκτεθεί διεθνώς».

«Η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στις δημοκρατικές χώρες η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη​», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, ενώ συμπλήρωσε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν μπορεί το 2017 η Τουρκιά να κάνει λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής και να πραγματοποιούνται διωγμοί με την πρόφαση συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος», τόνισε. «Οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απευθυνθούν προς εκείνους με τους οποίους που έχει συμφωνήσει εκτός από την Ελλάδα, δηλαδή την ΕΕ και το ΝΑΤΟ» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Καμμένος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει παράνομα τουρκικό αεροπλάνο και πλοίο χωρίς να αναχαιτιστεί άμεσα».