Παπανδρέου για το “Λεφτά υπάρχουν”: Ήταν προπαγάνδα, μία κομμένη φράση

Τι απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός για την μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από πολίτη

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδικάζεται η μήνυση που έχει καταθέσει απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ο Παναγιώτη Σταμάτης υποστηρίζει πως εξαπατήθηκε από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου, το 2009, και την πολυσυζητημένη φράση του «λεφτά υπάρχουν», με αποτέλεσμα να τον ψηφίσει. 

Διαβάστε: Ζητά 260.000 ευρώ από τον Γ. Παπανδρέου γιατί πίστεψε το "λεφτά υπάρχουν"

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στα "Αποκαλυπτικά", απάντησε στη μήνυση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν μία προπαγάνδα απέναντι στις πραγματικές αλλαγές που πρότεινα και ήταν μία κομμένη φράση».

«Χρησιμοποίησαν πολλά μέσα, και ιδιαίτερα η αντιπολίτευση, χωρίς να ολοκληρώσουν τη φράση μου. Εγώ είπα λεφτά υπάρχουν αν κόψουμε τις σπατάλες, λεφτά υπάρχουν για να χτυπήσουμε τη διαφθορά, λεφτά υπάρχουν αν ανοίξουμε τα επαγγέλματα, λεφτά υπάρχουν για να φτιάξουμε ένα σωστό κράτος, λεφτά υπάρχουν αν χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Πίσω όμως από το "Λεφτά υπάρχου" υπήρχαν συμφέροντα. Γιαυτό κάποιοι θέλησαν να αποκόψουν τη φράση αυτή και να χτυπήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Είμαι υπερήφανος για αυτή την φράση, ολοκληρωμένη όμως, όχι κομμένη!», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Παπανδρέου.