Μικραίνει, αλλά παραμένει μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στο 14% η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων - Σαρωτική πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία στην παράσταση νίκης

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, με την “ψαλίδα” ωστόσο να μειώνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα ενάμιση μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% (έναντι 32% σε αντίστοιχη έρευνα στα τέλη Νοεμβρίου), έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ (από 16% - η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στο 14%, έναντι 16% στα τέλη Νοεμβρίου), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 6,5% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 16%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 59,5%, με το 71% των ερωτώμενων να πιστεύει ότι πρώτη στις επόμενες εκλογές θα αναδειχθεί η ΝΔ έναντι 11,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός σύμφωνα με το 33,5% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 20% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ 44% απαντά “κανένας από τους δύο”.

Παράλληλα, τo 88% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, και μόνο 8% εκτιμά ότι κινούνται προς τη σωστή, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το 72,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα κυβερνητικές επιδόσεις.