Τσίπρας: Έχουμε πλεόνασμα αγάπης, ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες

Επίσκεψη στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο

Μηνύματα αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ειρήνης και αγάπης, έστειλαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψη τους στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Στο Κέντρο, παιδιά από τη χώρα μας και -τα τελευταία δύο χρόνια, με την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης- παιδιά από άλλες χώρες, τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, μετά το σχολείο διαβάζουν, τρώνε μεσημεριανό και κολατσιό και απασχολούνται δημιουργικά.

Προτού ξεκινήσει το γεύμα μαζί με τα παιδιά, τα οποία υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο με δύο παιδικά τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα αραβικό, αλλά και λουλούδια, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «και η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί», σημειώνοντας ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια». Προσωπικά, δήλωσε υπερήφανος, που ο λαός, όπως είπε, πάλεψε, αναδεικνύοντας παναθρώπινες αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη, η προσπάθεια να μοιραστούμε, δίνοντας αγάπη και στοργή στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι «αναδείξαμε αυτές τις αξίες στη στιγμή που γύρω μας ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο σκληρός, επιθετικός, εσωστρεφής, για να τονίσει πως η αγάπη και η ανάδειξη αυτών των αξιών από την πλευρά μας, μπορεί να δώσει φως και δύναμη. 

Ο κ. Τσίπρας, τον οποίο συνόδευσε στην επίσκεψη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό της έργο και τόνισε ότι η πολιτεία, παρά τις δυσκολίες, έχει καταβάλει πολύ σημαντικές προσπάθειες για να στήσει σταθερές δομές κοινωνικής προστασίας, τόσο στους Έλληνες συμπολίτες μας, όσο και στους πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν με στόχο να περάσουν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, «αλλά εμείς τους δείξαμε ότι η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και ο ελληνικός λαός ένας φιλόξενος λαός». «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες», σημείωσε.  

Στο τέλος του γεύματος, ο πρωθυπουργός έδωσε παιχνίδια στα παιδιά και εκείνα του έκαναν δώρο μια χειροτεχνία-ομοίωμα ενός δρομέα ο οποίος βρίσκεται σε στάση τερματισμού, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει και να επισημαίνει τον συμβολισμό. 

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που μέσα στα πολλά προβλήματα επισκέφθηκε το «Δημήτρειο», αναφέρθηκε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος επίσης ήταν παρών στην επίσκεψη, τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, τον γενικό διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνο Δήμτσα, τους δασκάλους και όλους τους εθελοντές, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι προσφέρουν διακονία γενικότερα.

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είπε ότι η σημερινή επίσκεψη τους δίνει δύναμη και στηρίζει ηθικά την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η «Αποστολή»εδώ και αρκετά χρόνια.

Τέλος, θύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Δημήτρειο το 2014, σχολιάζοντας ότι από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό μέσα στο αυλάκι και πως σήμερα αντιμετωπίζει πολλές φουρτούνες. «Μην ξεχνάτε όμως ότι ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», είπε και ευχήθηκε στον πρωθυπουργό ευόδωση των στόχων για το καλό της πατρίδας.