Τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας από τη Νίσυρο

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν μέτρα και δράσεις για την ενίσχυση των μικρών νησιών και την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα

Τη Νίσυρο επισκέπτεται την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου και θα πραγματοποιήσει περιοδεία. Ο δήμαρχος του νησιού Χριστοφής Κορωναίος, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την αυριανή επίσκεψη, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου επισκέπτεται το νησί πρωθυπουργός, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία.

Τόσο από τους κατοίκους της Νισύρου όσο και από τους κατοίκους των άλλων μικρών νησιών της χώρας, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα αφορούν μέτρα και δράσεις για την ενίσχυση των μικρών νησιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου. 

Ακόμα, θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως σημειώνεται, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών. 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των  νησιών.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα εργαστεί από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.