Τζήμερος για Στεφανόπουλο: Ρέκβιεμ για έναν “αποτυχημένο”

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του

Ανάρτηση στο facebook με τίτλο "Ρέκβιεμ για έναν αποτυχημένο" ανέβασε στο facebook ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, ο Θάνος Τζήμερος. 

Όπως αναφέρει ο κύριος Τζήμερος στην ανάρτησή του:

"Αν ο Κωστής Στεφανόπουλος δεν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα τον θυμόμασταν σαν κάποιον που απέτυχε στην πολιτική. Ηθικός, ακέραιος και αντίπαλος της πελατειακής ευνοιοκρατίας ήταν πάντα το μαύρο πρόβατο του κομματικού μηχανισμού. Ο... σοφός πολιτικός τον "μαύρισε": έχασε δύο φορές διεκδικώντας την αρχηγία της ΝΔ. Κι ο... σοφός λαός τον "μαύρισε": η ΔΗΑΝΑ, το ανανεωτικό κόμμα που ίδρυσε φεύγοντας από την Ν.Δημοκρατία, στις Ευρωεκλογές του 1994 πάτωσε και έβαλε λουκέτο.

Αλλά και ΠτΔ έγινε από σπόντα. Ο Παπανδρέου για να αποφύγει τις εκλογές τα βρήκε με τον Σαμαρά (της Πολιτικής Άνοιξης) και τον εξέλεξαν στην τρίτη ψηφοφορία, οριακά, με 181 ψήφους. Δηλαδή κανένας από τη ΝΔ, η οποία σήμερα τον υμνεί, δεν τον ψήφισε τότε για ΠτΔ! Όλοι βέβαια, εκ των υστέρων, ανακάλυψαν τα προτερήματα και το μεγαλείο του ανδρός αφού πια είχε γίνει ακίνδυνος για το πολιτικό παιχνίδι. Θυμάστε την τελευταία του δημόσια παρέμβαση; Ήταν το 2011 όταν εξέφρασε την αντιδημοφιλή αλλά ορθότατη άποψη ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου έπρεπε να ολοκληρώσει το έργο της με την στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Κανένας δεν τον άκουσε. Και τα είδαμε τα αποτελέσματα.

Καλό σου ταξίδι, Κωστή Στεφανόπουλε, "μακρυά απ' τη μαύρη τούτη κόλαση, μακρυά πολύ κι από τους μαύρους κολασμένους"".