Καμμένος: Κάποιοι πρόσφεραν τεράστια ποσά για να εξαγοράσουν βουλευτές

Ο Τραμπ θα επιμείνει στη διαγραφή του χρέους, εκτιμά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Η πραγματική μεταπολίτευση ήρθε στις 25 Ιανουαρίου 2015, όταν δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες αποφασίσαμε να τις παραμερίσουμε προκειμένου να εργαστούμε από κοινού, χωρίς να προδίδουμε τις αρχές μας, για τη σωτηρία της χώρας», είπε ο Πάνος Καμμένος ανοίγοντας τις εργασίες του 3ου συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Το μήνυμα που δώσαμε μέσα από σκληρό αγώνα κατά της λιτότητας, κατά του παλαιοκομματισμού, κατά της διαπλοκής, κατά των συμφερόντων, κατά της παγκοσμιοποίησης, έγινε ευρωπαϊκό από εθνικό και τώρα πλέον παγκόσμιο, μετά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές. Η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη διαπλοκή στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι «είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έβαλε χέρι σε όλους αυτούς που είχαν μάθει να εξουσιάζουν τη χώρα ερήμην του ελληνικού λαού» και υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Έχουμε στόχο να γυρίσει πίσω ο ελληνικός πλούτος και να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, η οποία όπως είπε «στάθηκε όρθια, όχι μόνο απέναντι σε ένα συνήθη πολιτικό αγώνα. Στάθηκε όρθια σε προσπάθειες που έγιναν με όλα τα μέσα». Σημείωσε δε, ότι «θα αποδειχθεί σε δικογραφίες που θα ανοιχτούν τις επόμενες ημέρες, ποιοι και γιατί προσέφεραν τεράστια ποσά για να εξαγοράσουν βουλευτές, προκειμένου μέσω της αποστασίας να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ».

«Οι ΑΝΕΛ αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ουρά κανενός. Είμαστε κυβερνητικοί εταίροι με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες μας. Με αίσθημα δημοκρατικό και διάλογο σε όλα τα θέματα στα οποία έχουμε αντίθετη άποψη - αλλά σε εκείνα στα οποία έχουμε λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να μην κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό, αποδείξαμε ότι αυτές τις κόκκινες γραμμές τις σεβόμαστε μέχρι τέλους», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Αναφέρθηκε επίσης στη βοήθεια του Μπαράκ Ομπάμα τον Ιούλιο του 2015 «για να μην πετύχει το σχέδιο του Σόιμπλε και να οδηγηθούμε σε μία λύση» και υπογράμμισε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει και ο Πρόεδρος Τραμπ, που στηρίχθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών: να επιμείνει στη διαγραφή του χρέους που αποτελεί προϋπόθεση για να περάσουμε πολύ πιο γρήγορα στο αύριο».

Μιλώντας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δήλωσε ότι «θα κάνουμε πράξη την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών». Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνεται από τον ελληνικό λαό» και εγγυήθηκε ότι «τα δημοψηφίσματα και η άποψη του ελληνικού λαού, θα γίνουν εργαλείο για να μετατραπεί το πολίτευμά μας από προεδρευόμενη δημοκρατία, σε μία δημοκρατία όπου ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα της αναίρεσης ακόμη και νόμων».

Για το μεταναστευτικό και την προσφορά των Ελλήνων στους πρόσφυγες, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «οι Έλληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους και αγκάλιασαν αυτούς που είχαν ανάγκη»: «Αυτό το οφείλαμε στη Συρία» τόνισε, και υπογράμμισε ότι «όταν εσφαγίαζε ο Κεμάλ Ατατούρκ τους Έλληνες στη Σμύρνη, τα συριακά καράβια ήταν που πήραν του πρώτους Έλληνες και τους έφεραν στα νησιά μας. Ο ανθρωπισμός που έδειξε ο ελληνικός λαός αποτελεί και μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Ανεξάρτητες Ελληνίδες, θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να βρει ο κάθε έντιμος Έλληνας την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο που όλα αυτά τα χρόνια τους στέρησαν αυτοί που εμφανίζονται σήμερα ως επίδοξοι σωτήρες» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος «καλή λευτεριά».

Οι εργασίες του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Εθνικού Συμβουλίου. Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου του κινήματος.