Δένδιας: Ουδείς ανασχηματισμός διέσωσε κυβέρνηση σε πτώση

Έφερε ως παράδειγμα τον ανασχηματισμό τού 2014 στην κυβέρνηση Σαμαρά...

Ο επικείμενος ανασχηματισμός μοιάζει περισσότερο με κίνηση επηρεασμού των εσωκομματικών συσχετισμών εν όψει της επόμενης ημέρας του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως πραγματική διέξοδος, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ο κ. Δένδιας διαπιστώνει ότι «ουδείς ανασχηματισμός έχει κατορθώσει να διασώσει μια κυβέρνηση όταν πάρει την κατιούσα», φέρνοντας ως παράδειγμα τον ανασχηματισμό τού 2014 στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Δένδιας «σε αναμονή της νομοθετικής πρωτοβουλίας» που ανήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και της κατάθεσης της πρότασης της ΝΔ», καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει την αυταρχική στάση της απέναντι στους θεσμούς». Για τη στάση της ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ ο κ. Δένδιας δηλώνει ότι «παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα και δεν θα ήταν δυνατόν να συμφωνήσουμε σε πρόσωπα που στερούνται τα προσόντα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το 2019 -όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός- καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Δένδια «η αξιοπιστία του έχει πληγεί βαρύτατα». Εκφράζει την ελπίδα ότι «σύντομα η διακυβέρνησή του, θα αποτελεί παρελθόν» και συμφωνεί «απολύτως» με τη νέα πολιτική στρατηγική που υιοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης, να κινηθεί δηλαδή, ενωτικά.

Ο κ. Δένδιας θεωρεί σωστή την απόφαση υπογραμμίζοντας: «Οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι είμαστε το κόμμα του μεσαίου χώρου το οποίο επιδιώκει την απαραίτητη στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε σύνθεση απόψεων». Χωρίς αυτό, συνεχίζει, να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να ασκούμε σκληρή κριτική. Πρέπει να εμπνεύσουμε την κοινωνία -χωρίς ιδεολογικές ταμπέλες και εμφυλιοπολεμικές κραυγές- ότι έχουμε υλοποιήσιμο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.