Παππάς: Αυτή τη στιγμή κανένα κανάλι δε λειτουργεί νόμιμα

Ρύθμιση-γέφυρα καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση για την περίοδο μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση-γέφυρα για το τηλεοπτικό τοπίο, που θα καλύπτει το διάστημα μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για απόφαση δεσμευτική για την κυβέρνηση, αλλά που προκαλεί αίσθημα αδικίας σε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού και αναστέλλει την εφαρμογή μίας διοικητικής πράξης που έβαζε τέρμα στην ανομία και μετέφερε πόρους από τους πλουσιότερους στους λιγότερο προνομιούχους, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το “τζάμπα” δεν θα συνεχιστεί και τα κανάλια δεν θα λειτουργούν χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να παραιτηθεί, έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων, και επανέλαβε πως τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά ο λαός με την ψήφο του και η δεδηλωμένη στη Βουλή.

Διεμήνυσε ακόμα ότι όσοι νομίζουν πως η απόφαση θα βάλη φρένο στη βούληση της κυβέρνησης να κάνει αυτούς που δεν πλήρωναν να πληρώσουν και να ανοίξει την τηλεοπτική αγορά σε όσους θέλουν να μπουν σε αυτήν, θα διαψευσθούν, ξεκαθαρίζοντας πως η προσπάθεια να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο μπορεί να καθυστερήσει, αλλά αυτό θα γίνει, και μάλιστα με πολύ αυστηρούς όρους.

Σημείωσε ακόμα πως ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε έδωσε μία de facto αποτίμηση του ποσού που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν οι επίδοξοι καναλάρχες για να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια και συνεπώς το τίμημα που θα προκύψει από τον νέο διαγωνισμό θα πρέπεθ να φέρει ανάλογα έσοδα.

Τέλος, σχολίασε πως ο ίδιος δεν έχει υπογράψει την παράταση της νόμιμης λειτουργίας των καναλιών που υπέγραφαν οι προκάτοχοί του, και επομένως αυτή τη στιγμή κανένα από τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχει ούτε άδεια, ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας, κάτι που όπως είπε το έχει αναγνωρίσει και το ίδιο το ΣτΕ.