Λεβέντης: Καραμανλής, Σημίτης, Παπανδρέου δέχθηκαν το “Nova Μακεδονία”

"Δεν ρώτησαν τον ελληνικό λαό, ο λαός διαφωνεί", τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

"Επειδή είναι Μακεδονία εδώ θα μιλήσω έξω από τα δόντια. Ένας πρεσβευτής μεγάλης χώρας, μου είπε πρόσφατα ότι έχουν δεχτεί όλοι το Nova Mακεδονία, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σημίτης, ο κ. Γ. Παπανδρέου, εσείς μου είπε, δεν θέλετε να είναι το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια; Του απάντησα, ακόμη και αν το έχουν δεχτεί αυτοί, δεν ρώτησαν τον ελληνικό λαό, ο λαός διαφωνεί".

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε δημοσιογράφους από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

"Έργο της Ένωσης Κεντρώων και όλων των υγιών δυνάμεων είναι να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια. Έχει τραυματιστεί το ηθικό της Μακεδονίας, πέραν του οικονομικού που είναι και αυτό κατεστραμένο και που διαδέχονται οι κυβερνήσεις, η μια την άλλη, υπόσχονται αλλαγές και βελτιώσεις και πάμε όλο πιο βαθιά στον πάτο της θάλασσας", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την πάγια θέση του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι με μία κυβέρνηση 152 ή 153 βουλευτών δεν θα έρθει καμία επένδυση στην Ελλάδα.

"Δεν έχω κανένα άλλο λόγο να αντιστέκομαι στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη, και ο Μητσοτάκης να έρθει τίποτα δεν θα κάνει και θα καταρρεύσει σε τρεις μήνες. Και τότε θα καταλάβουμε ότι ο ενάμιση χρόνος που χάσαμε και δεν κάναμε οικουμενική, επήλθε η ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα", κατέληξε.