“Κόπηκε” από την Αυγή το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue

Με απόφαση της εφημερίδας - Τι είχε δείξει η τελευταία έρευνα πριν από τρεις εβδομάδες

Παρελθόν αποτελεί από την "Αυγή" το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, μετά από απόφαση της εφημερίδας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

«Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της ΑΥΓΗΣ, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η απόφαση αυτή έρχεται τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του τελευταίου πολιτικού βαρομέτρου της Public Issue, που αναδείκνυε την δυσαρέσκεια και τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς ηγέτες, ενώ σε αυτήν εμφανιζόταν ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 42%, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας εκείνης είχε μάλιστα σχολιάσει και η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η "Αυγή", έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη κυβέρνηση ο τόπος. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, το Μαξίμου είχε απαντήσει με ένα non paper στο οποίο καταγράφονταν οι διαδοχικές αστοχίες των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια, με το σχόλιο: «Τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».