Τριανταφυλλίδης: Η ΝΔ μπλοκάρει το ΕΣΡ για να μη δοθούν άδειες

«Η ΝΔ επικαλείται το ΕΣΡ, αλλά το μπλοκάρει. Τι θέλει τελικά; Ό,τι πει η διαπλοκή» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδης

«Αναμένουμε με σεβασμό την κάθε απόφαση που θα εκδώσει το ΣτΕ. Σημειώνω ωστόσο ότι το συγκεκριμένο όργανο, η λειτουργία και η συγκρότησή του, δεν άρχισε χθες, ούτε το Γενάρη του 2015. Θεωρώ ότι το ΣτΕ διαθέτει θεσμική μνήμη.

Έχει αποφανθεί με 15 αποφάσεις τόσο της Ολομελείας όσο και των τμημάτων του, για το παράνομο και αντισυνταγματικό της μη αδειοδότησης των καναλιών επί 27 συναπτά έτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ .

Αναφερόμενος στο ΕΣΡ και στην προσπάθεια συγκρότησής του, υπογράμμισε ότι «Ο Νόμος 4339 που ψηφίσαμε στις 29/10/2015, άρθρο 2, παρ. 4, ότι για τον αριθμό των αδειών αποφασίζει ο Υπουργός Επικρατείας, μετά από αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ».

Καλώ κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, υπογράμμισε ο κ Τριανταφυλλίδης, να απαντήσει στο ερώτημα: αν η αντιπολίτευση τότε, τον Οκτώβριο του 2015, είχε συνδράμει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και το ΕΣΡ είχε αποστείλει την αιτιολογημένη γνώμη του για τον αριθμό των αδειών, ότι πρέπει να είναι 4, 6, 56 άδειες, θα υπήρχε Υπουργός, ο οποίος θα αρνιόταν την αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ;

Για τους λόγους αυτούς ο κ Τριανταφυλλίδης τονίζει ότι «Η ΝΔ επικαλείται το ΕΣΡ, αλλά το μπλοκάρει. Θυμήθηκε μετά από 27 χρόνια ότι έπρεπε να κάνει διαγωνισμό, αλλά τώρα που έγινε, ανακοινώνει ότι θα τον ακυρώσει. Τι θέλει τελικά η ΝΔ; Θέλει ό,τι πει η διαπλοκή. Είναι ξεκάθαρο πλέον. Μπλόκαραν τη συγκρότηση του ΕΣΡ γιατί δεν θέλουν να δοθούν άδειες».