Μαξίμου: Ο Φορτσάκης ανακάλυψε… διακοπές των δικαστών του ΣτΕ

"Προφανώς, αυτοκτονικές είναι οι προθέσεις του ΣτΕ μόνον όταν δεν βολεύουν τη ΝΔ και τη διαπλοκή", σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

«Ο κος Φορτσάκης, σήμερα από το βήμα της Βουλής, ανακάλυψε ότι δήθεν οι δικαστές πήγαν... διακοπές το καλοκαίρι, μίλησε για αυτοκτονικές προθέσεις του ΣτΕ και εξέφρασε τη θλίψη του. Όλα αυτά την ώρα κατά την οποία στο ΣτΕ κατατέθηκαν, μόνο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, περισσότερα από 75 δικόγραφα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τη σημερινή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Προφανώς, αυτοκτονικές είναι οι προθέσεις του ΣτΕ μόνον όταν δεν βολεύουν τη ΝΔ και τη διαπλοκή» προσθέτουν και σημειώνουν: «Ούτε η κατηφόρα έχει τέλος».

Σημειώνεται ότι, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Θόδωρος Φορτσάκης εξέφρασε τη θλίψη του «για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ΣτΕ, που κάποτε ήταν η αφρόκρεμα του νομικού κόσμου ότι υψηλότερο υπήρχε στην Ευρώπη», σχολιάζοντας: «Η στάση του ΣτΕ από το καλοκαίρι και μετά μας εκπλήσσει και μας θλίβει. Όταν η δικαιοσύνη δεν απονέμεται εγκαίρως, όταν οι δικαστές πηγαίνουν διακοπές αντί να συνεδριάσουν για ένα θέμα που διχάζει την εθνική αντιπροσωπεία, όταν βρίσκουν τρόπο να ρυθμίσουν σε ελάχιστο διάστημα τα ζητήματα της προσωρινής δικαστικής προστασίας, ενώ φοβούνται να συνεδριάσουν...».

Και κατέληξε με τη φράση: «Είναι κρίμα να διαβλέπει κανείς ότι το ΣτΕ δίνει προθέσεις αυτοκτονίας και πιο κρίμα ότι η Πολιτεία αντί να το βοηθήσει να ξεπεράσει αυτή την τρομακτική κρίση, το βυθίζει πιο βαθιά».