Ντόρα Μπακογιάννη: Δε φταίει ο Κοτζιάς, αν ο Ερντογάν έχει χάσει κάθε μέτρο

Υπογράμμισε ότι υπάρχει γενικό πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

«Δεν ευθύνεται ο κ. Κοτζιάς, εάν ο κ Ερντογάν έχει χάσει κάθε μέτρο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.

Η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσαβούσογλου υποχρεώθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης να δηλώσει πως η Τουρκία σέβεται τις Συνθήκες, εντούτοις ο Ταγίπ Ερντογάν με το βλέμμα στη Μοσούλη, φέρνει και ξαναφέρνει στο διάλογο τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Όπως εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη ο Τούρκος πρόεδρος έχει ως στόχο να στηρίξει τη θέση της χώρας του στη Μοσούλη, υπό τον φόβο του Κουρδικού, αλλά ζήτησε να μη γίνει η Ελλάδα παράπλευρη απώλεια.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως για πρώτη φορά δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου εξωτερικών προς την αντιπολίτευση. Τόνισε πως ούτε σε επίπεδο Βουλής και επιτροπών το υπουργείο εξωτερικών δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση, αλλά δεν υπάρχει ούτε η άτυπη επαφή. Ερωτηθείσα εάν χρειάζεται σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εάν μπορεί να προκύψουν εκλογές με αιχμή την εξωτερική πολιτική, απάντησε ότι δεν χρειάζεται σύσκεψη, καθώς -όπως είπε- η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Για το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι και μπορούν και πρέπει να προκύψουν , ώστε να υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση για να ασκήσει οικονομική και εξωτερική πολιτική.