Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τις τηλεοπτικές άδειες

Πώς αξιολογούν οι Έλληνες τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών

Τη διαφωνία τους με τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις εκφράζουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του Star που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Στη σχετική ερώτηση, το 66,7% των ερωτηθέντων αποτιμούν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη διαδικασία δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, έναντι ενός 25,3% που την αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά. Παράλληλα, το 76,7% θεωρεί πως η διαδικασία αυτή δεν βάζει τέλος σε θέματα διαπλοκής, έναντι ενός 19,9% που το πιστεύει, ενώ το 74,2% εκφράζει αρνητική γνώμη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των αδειών.

Εξάλλου, το 82,8% των ερωτηθέντων ζητούν μεγαλύτερο έλεγχο στο πόθεν έσχες, ενώ το 15,2% διαφωνεί.

Ειδικά για τις περιπτώσεις του Star και του Alpha, το 84,6% των πολιτών κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας, έναντι ενός 10,4% που το κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά.

Σε ερώτηση για το πόσες θα πρέπει να είναι οι τηλεοπτικές άδειες, μόνο το 12,2% των ερωτηθέντων απαντούν πως οι 4 άδειες είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός, ενώ υπάρχει και ένα 2,9% που πιστεύει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν λιγότερες από 4 άδειες. Η πλειοψηφία των πολιτών ωστόσο πιστεύει πως θα έπρεπε να δοθούν περισσότερες άδειες, και ειδικότερα 5 με 8 (36,1%) ή 9 με 10 (24%), ενώ ένα 10,8% υποστηρίζει πως θα έπρεπε να υπάρχουν 11 ή περισσότερες άδειες, και ένα 4,9% αντιτείνει ότι ο αριθμός των αδειών θα έπρεπε να είναι απεριόριστος.