Στέφανος Χίος για τη σύλληψή του: Ο Σπίρτζης είναι ο Λαλιώτης του ΣΥΡΙΖΑ

Στη διαδικτυακή εκπομπή που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης

 Με πρώην υπουργούς δημοσίων έργων όπως ο Κώστας Λαλιώτης ή ο Μιχάλης Ρέππας παρομοίωσε ο Στέφανος Χίος μετά τη σύλληψή του, τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Στη διαδικτυακή εκπομπή που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης αναφέρθηκε στη σύλληψή του από άνδρες της κρατικής ασφάλειας με αφορμή ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα Μακελειό, στο οποίο αναφερόταν στον κύριο Σπίρτζη.

Παραθέτουμε αποσπάσματα της εκπομπής και στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

"Δεν έχω κλέψει, δεν έχω πειράξει άνθρωπο. Ένιωσα απίστευτη έκπληξη και απογοήτευση γι' αυτό το βρωμερό καθεστώς που μας κυβερνάει, όταν πληροφορήθηκα ότι χθες τη νύχτα, τρέχοντας πανικόβλητος, φοβούμενος ποιος ξέρει τι, ο κύριος Σπίρτζης, ο οποίος είναι ο Λαλιώτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ρέππας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σουφλιάς του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο υπουργός Δημοσίων Έργων που σημαίνει δημόσιος κορβανάς, χρήμα με το τσουβάλι, δημοσια έργα, σπατάλες και βεβαίως, υπό εξέταση διασπάθιση δημοσίου χρήματος".

"Δύο άνδρες της κρατικής ασφάλειας με περίμεναν, κάνοντας τη δουλειά τους και εκτελώντας την υπηρεσία τους, δεν μπορώ να τους φέξω, ήταν ευγενέστατοι οι άνθρωποι. Και δεν σας κρύβω κυρίες και κύριοι ότι πολλές φορές έχω πει θετικές κουβέντες για την Ελληνική Αστυνομία, διότι αυτή την εποχή ειδικά που και η Αστυνομία διώκεται, και παρά το γεγονός ότι η αντίπερα όχθη των αντιεξουσιαστών, των ανθρώπων που είναι αντάρτες πόλης, καταφέρονται και επιτίθενται εναντίον τους. Εγώ δεν μπορώ να επιτεθώ. Η δική μας η πεποίθηση είναι ότι το καθεστώς, το σύστημα πέφτει από μέσα. Όχι με βόμβες μολότοφ, ούτε με το να καταστρέφεις την περιουσία του πολίτη"

"Όταν συναντάς δύο αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας και τους ρωτάς από πού είναι, εκείνοι απαντούν από την κρατική ασφάλεια και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτεύματος. Τότε αρχίζεις και μπαίνεις σε μία συνειρμική διαδικασία ότι και εσύ είσαι ένας αντάρτης πόλης. Ένας δεξιός αντάρτης πατριώτης πόλης, που επιβουλεύεσαι τη δημοκρατία. Απευθύνθηκα στους αστυνομικούς και τους ρώτησα: 'ποιος είμαι ρε παιδιά, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Στυλιανός Παττακός, ο Νικόλαος Μακαρέζος ή ο Ζωϊτάκης, για να επιχειρώ την κατάλυση του πολιτεύματος;'. Όταν έρχονται δύο αστυνομικοί και σε συλλαμβάνουν σαν κοινό εγκληματία στη μέση του δρόμου και προφανώς κάνουν τη δουλειά τους γιατί είναι εκτελεστικά όργανα μιας ηγεσίας σκληρής, βρώμικης και τρισάθλιας, και δε μιλώ για την ηγεσία του αστυνομικού σώματος. Μιλώ για την πολιτική εξουσία, η οποία επηρεάζει την αστυνομική εξουσία".