Παπανδρέου: Να τελειώνουμε με ό,τι μας οδήγησε στην κρίση

Η πεπατημένη του παρελθόντος δεν μπορεί να δώσει λύσεις, τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός

Στα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου για συναντήσεις κι επαφές με μέλη και φίλους του Κινήματος Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα έχει δυνατότητες να προχωρήσει και να ξεπεράσει την κρίση, αφού αναγνωρίσει και διορθώσει τις αιτίες που την προκάλεσαν.

"Για να τα κάνουμε αυτά, δεν πρέπει και εμείς να έχουμε ψευδαισθήσεις ή να πιστεύουμε ότι, η πεπατημένη του παρελθόντος μπορεί να δώσει λύσεις”, είπε διατυπώνοντας επιφυλάξεις για την ευρύτερη συνεργασία με άλλες δυνάμεις, σημειώνοντας: "Το αντάμωμά µας µε άλλους, δεν είναι μια απλή διαδικασία πρόσθεσης. Ούτε και μπορούμε να οδηγηθούμε σε χρήσιμες για τη χώρα επιλογές, λέγοντας απλώς, ότι αν ξαναβρεθούμε οι χθεσινοί γνωστοί, κάτι θα πετύχουμε. Δεν αρκεί αυτό. Ο κόσμος, δεν θα το πιστέψει και θα έχει δίκιο. Χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο".

Ο πρώην πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι χρειάζεται η τόλμη και η αποφασιστικότητα και η δέσμευσή ότι "θέλουμε να τελειώνουμε µε ό,τι µας οδήγησε στην κρίση".