Τσίπρας για τηλεοπτικές άδειες: Στη στήριξη ευπαθών ομάδων τα έσοδα

Σε επιθεώρηση των έργων της Ολυμπίας Οδού ο πρωθυπουργός

Τα 2/3 του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017, θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επιθεώρησης των έργων της Ολυμπίας Οδού.

«Σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας οδού, μετά από ενάμισι χρόνο εντατικών προσπαθειών της κυβέρνησης. Σήμερα όμως δίνεται και ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας. Σε αυτόν τον τόπο θα υπάρχει ισονομία για όλους τους πολίτες.

Τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες είναι ένα σημαντικό ποσό για την εποχή της κρίσης που δεν είχαμε προϋπολογίσει. Δεσμεύομαι σήμερα ότι τα χρήματα αυτά, ως το τελευταίο ευρώ θα κατευθυνθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη πως «ολοκληρώνουμε μέχρι το Μάρτιο του 2017 τα πέντε μεγάλα οδικά έργα. Έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησής όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Με σκληρή δουλειά εξοικονομήσαμε από τα έργα 765 εκατ. ευρώ. Δίνουμε τη μάχη της ανάκαμψης και της επανόδου στην ανάπτυξη. Αυξήσαμε τις δημόσιες επενδύσεις κατά 250 εκατ. μετά από πολλά χρόνια μείωσης τους».

«Η Ολυμπία οδός και η Ιονία οδός δεν είναι έργα βιτρίνας. Θα βελτιώσουν σημαντικά τις μετακινήσεις και την ασφάλεια των πολιτών», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην περιοχή του Κιάτου και ενημερώθηκε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξέλιξη των έργων στην Ολυμπία Οδό.