Ποτάμι: Είναι ντροπή να αρνούμαστε την ψήφο στους ομογενείς

“Θεσμικό έγκλημα” χαρακτηρίζει η παράταξη του Σταύρου Θεοδωράκη την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο

Για “άτολμη συντηρητική κυβέρνηση” που “κλείνει για άλλη μια φορά το δρόμο προς τις κάλπες στους 400.000 Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης αλλά κι όλους τους ομογενείς μας που ζουν στα πέρατα του κόσμου αλλά πονάνε την πατρίδα τους” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, αναφορικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο, σχολιάζοντας ότι “είναι ντροπή να αρνούμαστε το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ψήφο”.

Μάλιστα, το Ποτάμι χαρακτηρίζει “θεσμικό έγκλημα” την κυβερνητική πρόταση, όπως κατατέθηκε στη διαβούλευση, επισημαίνοντας πως η πλήρης κατάργηση του μπόνους θα οδηγήσει τον τόπο σε ακυβερνησία και πολιτική παραλυσία.

Το Ποτάμι επαναλαμβάνει πως έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που προβλέπει ένα αναλογικό λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα (1 έδρα για κάθε 2% που λαμβάνει) και καλεί όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση “να μη συναινέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

“Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να βασίζονται σε ειλικρινείς συνεργασίες και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τον διαμερισμό της εξουσίας. Και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους 17άρηδες που θέλουμε να συμμετάσχουν στις εκλογές”, καταλήγει το Ποτάμι.