Μητσοτάκης: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογικό νόμο, χρειάζεται εκλογές

"Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου, καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία", τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου, καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και κάνει κακό στη χώρα και αντί οι επενδύσεις να είναι πρώτη προτεραιότητα διώχνει και τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό "για τις πράξεις του υπουργού του", ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μία ημέρα πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με τις προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων "για να ικανοποιήσει μια δράκα συνδικαλιστών", όπως σημείωσε.

"Αποτύχατε και στις επενδύσεις. Έχετε αποτύχει παντού", τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές. "Η χώρα δεν έχει ανάγκη έναν ακόμη εκλογικό νόμο. Η χώρα έχει ανάγκη εκλογές. Έχει ανάγκη επιτέλους μια σοβαρή κυβέρνηση" ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε: "Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε. Την αντιλαμβάνονται γιατί τη βιώνουν".

"Η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και ηρεμία. Δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που όταν λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και νομοθετεί γκρίζο. Έχει ανάγκη από πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων και όχι από πράξεις που δυναμιτίζουν το επενδυτικό κλίμα και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απομάκρυνση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων με κίνδυνο την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας", ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Δυστυχώς η αποτυχία σας, δεν χρησιμεύει μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή από τις υπόλοιπες χώρες, αλλά αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια πάνω στο σώμα της πατρίδας σας. Πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν έναν κακό εφιάλτη", κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.