Μητσοτάκης: Εγκληματική η απλή αναλογική

Ο πρωθυπουργός "στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος", υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

Υπέρ μίας σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα αυξήσει τις αγοραπωλησίες ακινήτων, θα τονώσει την αγορά ακινήτων και επομένως θα αυξήσει και τα έσοδα του φόρου, τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Στον Ενικό” του Star.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη φορολογική της πολιτική έχει “καταφέρει” να φοροδιαφεύγουν οι πάντες στην Ελλάδα σήμερα, ενώ εξέφρασε την άποψή του υπέρ μίας κλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών, αντί ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή για όλους.

"Όταν υπερφορολογείς, μειώνονται τα κρατικά έσοδα. Αυτό το ξέρουν όλοι, εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί και θέλει να προωθήσει και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν μπορεί, όπως υποστήριξε, να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ερωτηθείς σε ποιες μεταρρυθμίσεις αναφέρεται έκανε λόγο για ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων, απελευθέρωση της Παιδείας από τα κρατικά δεσμά, καθώς και για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Υπογράμμισε ακόμα πως ο ίδιος ξέρει πώς να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και η σημερινή κυβέρνηση κατά τον ίδιο δεν μπορεί να τις φέρει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι εθνική γραμμή θα πρέπει να είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018, και επανέλαβε την πρόταση του για διεξαγωγή εκλογών, αναφέροντας πως το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος διεξαγωγής των εκλογών.

Αναφερόμενος στην επιθυμία της κυβέρνησης να προωθήσει την απλή αναλογική, χαρακτήρισε το σύστημα αυτό “συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία” και αφού τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για αυτό που κάνει, ανέφερε πως “στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, εξηγώντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

Για το Δημόσιο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο εκείνων που μπήκαν παράνομα, με πλαστά πτυχία. “Δεν αξίζουν να είναι στο δημόσιο και πρέπει να φύγουν. Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Δεν χρειάζονται. Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερη κατανομή του προσωπικού”, είπε κατηγορηματικά.