Στην Αθήνα σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης

 Ο Μπαν Κι-Μουν φτάνει σήμερα το μεσημέρι στην Ελλάδα για μια διήμερη επίσκεψη, με στόχο να προβάλει την σημασία του προσφυγικού ζητήματος και να ζητήσει από την διεθνή κοινότητα τη λύση του. 

Σήμερα το απόγευμα στις 6.30 θα επισκεφθεί το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας που παρέχει ιατρικές, νομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. 

Το βράδυ, στις 20.15 ο Γενικός Γραμματέας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο,  στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, θα δοθεί δείπνο προς τιμήν του, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα παρακαθήσουν, επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαν Κι- Μουν θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί , το Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Αμέσως μετά, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, όπου θα μεταβεί συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο Μπαν Κι Μουν θα συναντηθεί με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό  και θα επισκεφθεί προσφυγικές δομές όπου θα συνομιλήσει με πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, εθελοντές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.