Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα φταίει για ότι βίαιο συμβεί σήμερα στο Σύνταγμα

"Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες"

Βολές κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την εκ νέου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ σε τελείως άσχετο, όπως είπε, νομοσχέδιο, η οποία τελικά αποσύρθηκε, μετά από αντιδράσεις.

«Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες» είπε και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει την αυθαιρεσία, όπως είπε, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

«Δικαίωμα στις διαδηλώσεις, που γίνονται στο πλαίσιο του νόμου, δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην ενοχλείστε με τις διαδηλώσεις, δεν έχουν το δικαίωμα μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και αναφερόμενος στη συγκέντρωση των Παραιτηθείτε, ενώ είπε ότι καθιστά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν το απόγευμα στο Σύνταγμα.

«Καθιστώ την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα αποκλειστικά υπεύθυνους για την ασφάλεια των πολιτών στη σημερινή διαδήλωση» τόνισε.

«Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους κάποτε δεν διαδήλωναν, σήμερα στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Γιατί τέτοιος πανικός για μια συγκέντρωση πολιτών, γιατί τόσος ταξικός διχασμός; Όλοι αυτοί που έχτιζαν καριέρες πάνω σε τέτοιες εκδηλώσεις σήμερα αγανακτούν».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι: «Οι πιο αδύναμοι Έλληνες σήμερα αισθάνονται πιο απροστάτευτοι -Για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μιλάτε;».

«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις και οι εκλογές είναι μηχανισμοί κοινωνικής αποσυμπίεσης», είπε ακόμη.

Αναφερόμενος στις έντονες αποδοκιμασίες κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είπε: «Όσο ανίκανος και να είναι εμείς δεν θα πούμε "καλά του έκαναν". Δεν λύνονται τα προβλήματα με γιαούρτια και κλωτσιές».