Νέα δημοσκόπηση: Καμπανάκι για την κυβέρνηση από τις παραγωγικές ηλικίες

Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση

Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ενώ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών στόχων που προβάλλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», διενεργήθηκε στο διάστημα 30 Μαΐου με 2 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Σεπτεμβρίου και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μόλις το 11% εξακολουθεί να επενδύει στις κυβερνητικές ικανότητες, ενώ η ομάδα των νέων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (Ηλικίες 18-24 ετών) το 28% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να δείχνει κάποια εμπιστοσύνη. Στις παραγωγικές ηλικίες και στους συνταξιούχους η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τείχος αμφισβήτησης (άνω του 80%).

Στο ερώτημα τι είναι πιο σημαντικό για την οικονομία, το 70% απαντά το τέλος της λιτότητας, το 17% η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ ένα 9% δεν παίρνει θέση.

Τέλος, οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 38% πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι με ποσοστό 27%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 19% και τέλος οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 6%.