Θεοδωράκης: Ο σωστός δρόμος είναι αυτός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει την ελληνική ναυτιλία, τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Την έκθεση-θεσμό για τον ναυτιλιακό κλάδο «Ποσειδώνια 2016» επισκέφθηκε το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στάθηκε σε αρκετά περίπτερα και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τις τάσεις της ελληνόκτητης ναυτιλίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε την υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει την ελληνική ναυτιλία, όπως και την ανάγκη να στηριχθούν τέτοιου είδους εκθέσεις καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δίνουν ζωή στην οικονομία».

«Τα Ποσειδώνια, και θα το πω με νούμερα, τις ημέρες της διοργάνωσής τους έφεραν στη χώρα γύρω στα 70 εκατ. ευρώ. Είναι ένα τεράστιο ποσό, ενώ παράλληλα έχουμε τεράστια περιθώρια να αναπτύξουμε τον συνεδριακό-εκθεσιακό τουρισμό», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κάλεσε την κυβέρνηση να καταλάβει ότι «ο σωστός δρόμος είναι αυτός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της ανάπτυξης και όχι της κρατικοδίαιτης οικονομίας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη, την επίτροπο Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρο Δρίτσα.