Κωνσταντοπούλου: Δε μιλάω με κανέναν από το “μόρφωμα” του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατά των πρώην συντρόφων της

Η ευνοϊκή διάταξη για τις offshore πολιτικών προσώπων που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο, έστω κι αν “ακυρώθηκε” με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα, είναι βέβαιο πως αίρει το αξιόποινο για όσους βουλευτές και υπουργούς έχουν συμμετοχή σε offshore εταιρείες, υποστήριξε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή “42 Λεπτά” του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η κ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα ισχύει η αρχή της εφαρμογής της ευμενέστερης ρύθμισης, όταν διαχρονικά υπάρχουν περισσότερες από μία ρυθμίσεις, και το γεγονός ότι η επίμαχη διάταξη ίσχυσε έστω και για λίγες μόνο μέρες, σημαίνει ότι αίρεται το αξιόποινο για τους σημερινούς βουλευτές και υπουργούς.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση αυτής της διάταξης για να εξυπηρετήσει κομματικά στελέχη που έχουν έννομο συμφέρον, κάνοντας λόγο για κυβερνητικά στελέχη “που έχουν διατελέσει μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού”, ενώ κατονόμασε και στελέχη της κυβέρνησης που δεν έχουν δώσει, όπως σημείωσε, επαρκείς εξηγήσεις για το “πόθεν έσχες” τους και για την περιουσιακή τους κατάστασης, και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστά κοντά στο 3% για το κόμμα της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως στόχος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν είναι να μπει απλά στη Βουλή, αλλά η διακυβέρνηση της χώρας, και έκανε λόγο για “πανικό” στο κυβερνητικό στρατόπεδο λόγω της δυναμικής που καταγράφεται στην κοινωνία υπέρ του κόμματός της.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για καθεστωτισμό και “άκρατο και εξουσιομανή κυβερνητισμό”, ενώ σχολίασε πως πρόκειται για ένα “μόρφωμα” που κυβερνά χωρίς να διαθέτει κανένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο, πλην του προέδρου του.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως δεν θα δεχθεί στο κόμμα της κανένα από τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην κοινωνία και τονίζοντας πως δεν μπορεί να μοιραστεί κανένα κοινό πεδίο δράσης μαζί τους. Ανέφερε μάλιστα πως δεν μιλά με κανένα στέλεχος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, εκτίμησε πως είναι ένας άνθρωπος που “κανιβάλισε”, όπως είπε, το ίδιο το σύστημα που έχει δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αντίθετα για τη Βασιλική Κατριβάνου σχολίασε πως ανεπιτυχώς επιχειρεί να εμφανιστεί ως αντιστεκόμενη σε ένα σύστημα, αφού η ίδια το νομιμοποίησε με την ψήφο της.