Βούτσης: Οριακά αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που ψηφίσαμε

Είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής

Για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μίλησε ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζοντας το ένα πάρα πολύ προβληματικό μέτρο, στα όρια της αντισυνταγματικότητας. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχολίασε και την δήλωση του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που έκανε λόγο για αντισυνταγματικό, εγκληματικό μέτρο, λέγοντας:

«Δεν θα το έλεγα με τέτοιους τόνους όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος. Είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Όσον αφορά στην συνταγματικότητα του ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Είναι στα όρια. Βεβαίως. Η νησιωτικότητα δεν έχει αναγνωριστεί μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα σαν μία ιδιαιτερότητα. Είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων, με αποτέλεσμα πάρα πολλά νησιά ή νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς».

«Μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία ανταγωνιστικότητας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη «πως τώρα μπαίνουμε σε ένα κύκλο διακυβέρνησης. Κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης. Τώρα δοκιμάζεται η Αριστερά στην Ελλάδα».

«Δεν προβλέπω κανενός είδους σύγκλιση η διεύρυνση με άλλα κόμματα», είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας «μόνοι μας ψηφίσαμε και πήραμε όλο το κόστος, ουδείς πρόσθεσε την ψήφο του, αν και δεν την ζητήσαμε κιόλας».