Focus: Ο Τσίπρας μετρά τις δυνάμεις του

Στη γενική 48ωρη απεργία στην Ελλάδα για το ασφαλιστικό αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος

H αιφνιδιαστική εξαγγελία των μεγάλων συνδικάτων για απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην επίσπευση κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή, αυτό το Σαββατοκύριακο, του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό αποτυπώνεται σε όλες τις διαδικτυακές σελίδες μεγάλων και μικρών γερμανικών εφημερίδων.

«Στασιμότητα στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος στην Süddeutsche Zeitung. «Οι διαμαρτυρίες απευθύνονται στους διεθνείς δανειστές και στις απαιτήσεις τους για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα, όπως ανέφεραν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ (…) σε απεργία καταβαίνουν και οι ναυτικοί, κανένα φέρυ-μποτ δεν πρόκειται να διασχίσει το Αιγαίο. Νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο θα παραμείνουν για 4 μέρες αποκομμένα από τον έξω κόσμο. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχολεία, υπουργεία και άλλοι τομείς του δημοσίου».

Εικόνα των απεργιακών κινητοποιήσεων δίνει και το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa. «Εκτεταμένες απεργίες των συνδικάτων παραλύουν τη χώρα (…) Ακόμα και οι δημοσιογράφοι απεργούν. Μόνο ένας ραδιοφωνικός σταθμός (σσ ο Σκάι) μεταδίδει πρόγραμμα εκ των ενόντων για να ενημερώσει το κοινό για τις απεργίες και τις μεταρρυθμίσεις» επισημαίνει ο συντάκτης.

«Ο Τσίπρας αναμέτρα τις δυνάμεις του» έχει τίτλο το Focus, που ενημερώνει τους αναγνώστες τους διαδικτυακά για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. «Η χώρα θα βρίσκεται για πολλές ημέρες σε απεργιακό πυρετό (…) Για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, σχεδιάζονται διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις (…) Αντίθετα, οι πτήσεις γίνονται κανονικά, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Αθηνών, ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα».