Φλαμπουράρης: Οι κάλπες δεν είναι στα σχέδιά μας

Κλείνει τα εκλογικά σενάρια ο υπουργός Επικρατείας και αφήνει αιχμές για ανασχηματισμό μετά τη συμφωνία

Κλείνει τα εκλογικά σενάρια ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι η συνοχή της κυβέρνησης δεν δοκιμάζεται, παρότι «πολλοί θα το ήθελαν εντός και εκτός της χώρας».

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλά στην εφημερίδα Επένδυση  για τις κυβερνητικές συνεργασίες, τις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ, τον ανασχηματισμό και την εικόνα της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στο θέμα προσφυγής στις κάλπες, τονίζει ότι "εκλογές ή δημοψήφισμα δεν είναι στα σχέδιά μας". 

"Η διαπραγματευτική ομάδα και η κυβέρνηση στο σύνολό της εργάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση", επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος τόνισε ότι τότε θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει απερίσπαστη στην υλοποίηση του προγράμματός της. "Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι απόφαση που λαμβάνει μόνο ο πρωθυπουργός" δήλωσε. 

Επίσης, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού θεωρεί αστεία τις απαιτήσεις  του ΔΝΤ για νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. για το 2018 και εκτιμά ότι θα απορριφθούν. 

Επίσης, αφήνει εμμέσως αιχμές για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εφόσον έχει διοριστεί από την κυβέρνηση, οφείλει να κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και τον σχετικό έλεγχο.