Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα έρχονται

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας

Τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας» επισκέφτηκε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον  Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους της φρεγάτας και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τήρησαν το έθιμο της Λαμπρής τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος παρακολούθησαν το σούβλισμα του οβελία στο κατάστρωμα, συνομίλησαν με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες, ενώ επισκέφθηκαν και τη γέφυρα και το κέντρο επιχειρήσεων του πλοίου όπου ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κυβερνήτη του πλοίου το οποίο βρισκόταν εν πλω στο πλαίσιο αποστολής του.

«Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούργια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό, πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες. Την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Η παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα στη Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνει ένα μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι είμαστε όλοι δίπλα τους. Σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα. Ζητούμε από όλους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να σεβαστούν τα σύνορα και να ξέρουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες. Ο ελληνικός λαός είναι δίπλα τους».

Το Μεγάλο Σάββατο ο πρωθυπουργός έκανε οικογενειακώς Ανάσταση στην Αίγινα, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Εχθές, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού - με αφορμή αρνητικά δημοσιεύματα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων - εξέδωσε ανακοίνωση που εύχεται "Καλό Πάσχα σε όλους, μα πιο πολύ στον ελληνικό λαό για την Ανάσταση που προσδοκά, που δικαιούται και, πράγματι, έρχεται!".