Μαξίμου: Ανοησίες τα περί Μνημονίου 4, το λέει κι ο Ντάισελμπλουμ

"Σε καμία απολύτως περίπτωση" δεν ισχύουν τα περί τέταρτου μνημονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

Για “ανοησίες περί τέταρτου μνημονίου” που διακινούνται από ελληνικά ΜΜΕ και διαψεύδονται από εκπροσώπους των Θεσμών κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, επικαλούμενες και σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, όπως τις μεταφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανέφερε: “Επιτρέψτε μου να κάνω σαφές – [διότι] στον ελληνικό τύπο γίνεται λόγος για 4ο μνημόνιο – αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ισχύει! Κοιτώντας τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, είναι πολύ αποφασισμένοι. Θεωρώ ότι η δέσμη [μέτρων] που έχουμε κατά 95% δείχνει πολύ καλή. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν τύπο επιπλέον πακέτου εξασφάλισης, και θεωρώ ότι πρέπει απλώς να εργαστούμε στο πώς αυτός ο μηχανισμός θα μοιάζει. Ασφαλώς, υπάρχουν νομικοί περιορισμοί. Δεν μπορούμε, δεν πρόκειται – και ούτε καν επιθυμούμε – να υπερβούμε νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα το σχεδιάσουμε κατά τρόπο ο οποίος προσφέρει αξιοπιστία, αυτοματισμό και αντικειμενικότητα, και χρειάζεται να είναι νομικά δυνατός, φυσικά”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αναφορές αυτές του Γερούν Ντάισελμπλουμ δείχνουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις τις επόμενες μέρες.