Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών

Την ικανοποίησή του από τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε μέσω Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός

Την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, χθες στο Παρίσι, εξέφρασε μέσω Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία ως φίλη της Ελλάδας. 

Σε ανάρτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στους δανειστές, γράφοντας ότι "το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών"

Μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα και επισήμαναν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε "πλήρη κατανόηση" για τις ελληνικές θέσεις.

Αυτή την ώρα, ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο, με κύριο θέμα συζήτησης την πορεία των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς. 

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, τους δύο πολιτικούς θα απασχολήσουν τα δύο νομοσχέδια, φορολογικό και ασφαλιστικό, που προετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στο γεύμα παρακάθεται και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παπάς. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εξηγήσει, επί της ουσίας, τα δύο νομοσχέδια και να επαναλάβει την ελληνική θέση, ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος 'Αξελ Σπρίνγκερ,