Γραμματικάκης: Είναι καλό για το Προσφυγικό ότι είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

"Εκεί που χρειάστηκε, το Ποτάμι στήριξε την κυβέρνησησ. Υπερβολές στην κριτική πάντα υπάρχουν"

«Πρέπει η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις αξίες της», σχολίασε ο Γιώργος Γραμματικάκης για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, εκτιμώντας πως είναι «καλή η συγκυρία της διαχείρισης του προσφυγικού από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Εκεί που χρειάστηκε, το Ποτάμι στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ. Υπερβολές στην κριτική πάντα υπάρχουν. Για παράδειγμα, όλοι κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του με το προσφυγικό, ενώ δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο τεράστιο πρόβλημα είναι και σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η πατρίδα μας με αυτό και πρέπει να μετράμε περισσότερο τα λόγια μας», δήλωσε ο κ. Γραμματικάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο.

Και συμπλήρωσε: «Είναι καλή η συγκυρία. Θα συνιστούσα στη κυβέρνηση να σκύψει με περισσότερη προσοχή και σε ότι λέει η αντιπολίτευση. Με ενοχλεί η έλλειψη ενοποιητικής γραμμής, εμείς εδώ στις Βρυξέλλες, οι ευρωβουλευτές, είμαστε ενωμένοι».

«Η δημοκρατία έχει πολλά νοήματα. Χρειάζεται η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις αξίες της, να σκύψει στους πολίτες της, ανεξάρτητα φυλής. Δεν χρειάζονται, δεν βοηθάνε τα περισσότερα μέτρα ασφαλείας, δεν εμποδίζουν αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, δεν θα βοηθήσει πουθενά. Χρειάζεται μια αντιμετώπιση πιο βαθιά, μόνιμη, πιο πολιτισμένη. Να προβληματισθούν οι πολίτες πως θα είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη αν επικρατήσουν αυτά τα νεοφασιστικά, τα σκοτεινά κινήματα», σημείωσε ο ευρωβουλευτής.